nem vagyoni kártérítési ügyek

A nem vagyoni kártérítésről röviden

Fontos tisztában lenni azzal, hogyha baleset ér minket, akkor azért kártérítési igényt nyújthatunk be. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy bizonyos esetekben nem vagyoni kártérítés, más néven sérelemdíj is járhat. Hogy ez mit is jelent pontosan? Nézzük!

nem vagyoni kártérítés lényege, hogy a pénzben ki nem fejezhető károkat hivatott megtéríteni. Vannak olyan károk, amik nem közvetlenül anyagi vonzatúak. Ilyen például az, ha valakinek sérül a jó hírnévhez való joga vagy akár a méltósághoz való joga. A sérelemdíj pontos meghatározása mindig nagyon nehéz kérdés, hiszen egy anyagi értelemben nem kifejezhető káreseményt kell pénzzel megtéríteni. A célja, hogy a károsult olyan helyzetbe kerüljön, mintha a kár meg sem történt volna. Sajnos az időt visszafordítani nem lehet, egyetlen eseményt sem tud senki meg nem történtté tenni. Azonban a nem vagyoni kártérítés mégis valamelyest kompenzálja az elszenvedett sérelmet. Mivel a sérelemdíj összege nem egy egyértelműen meghatározott összeg, amit mindenki ismer, ezért érdemes egy megbízható ügyvédi irodához fordulni, ami nagy tapasztalattal rendelkezik ilyen ügyekben. Amennyiben ilyet keres, a legjobb helyen jár, ugyanis cégünk régóta foglalkozik vagyoni és nem vagyoni kártérítési ügyekkel. Munkatársaink célja az ügyfeleink elégedettsége, ezért igyekszünk a sérelemdíjat a lehető legmagasabb – természetesen reális – összegben igényelni. Szerencsére általában a bíróságnak is az a célja, hogy megkönnyítse a károsult életét. A sérelemdíj lehet egyszeri, de akár járadék formájú is, ennek megállapításához számos szempontot kell figyelembe venni. 

nem vagyoni kártérítési ügyek sosem egyszerűek. Minden esetben érdemes egy szakértő véleményét kikérni, és ez alapján dönteni a követező lépésről. Amennyiben kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, illetve szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel segítenek mindenben, és tájékoztatják a részletekről. 

További cikkek  Tudjon meg többet a nem vagyoni kártérítésekről!