Közlekedési baleset kártérítés? Kárrendezési irodánkra számíthat!

közlekedési baleset kártérítés

Közlekedési baleset kártérítés a vétlen áldozatnak jár! Kérjen szakértői segítséget az Önt megillető kártérítés ügyében!

Közúti balesetből sajnos sok van és többnyire vétkes fél is. A városi közlekedés és az országúti forgalom is állandó kockázattal jár azok számára, akik valamilyen járművet vezetve részt vesznek a forgalomban. A balesetek közül azok, amiben emberi hibából történt személyi sérülés, kártérítéssel is járhatnak. A közlekedési baleset kártérítésre a baleset vétlen részvevője, az azt elszenvedő áldozat jogosult.

közlekedési baleset kártérítés a jármű utasának és a sofőrjének is járhat. A baleset a közlekedési szabályok megsértéséből alakul ki leggyakrabban, előfordulhat azonban szándékos vagy nem szándékos formában is. Az is gyakori, hogy valaki alkoholos befolyásoltság alatt okoz balesetet vagy nem megfelelő műszaki állapotú járművet vezet és így történik szerencsétlenség. Az időjárási viszonyok is befolyásolják a járművek irányíthatóságát és a sofőrök cselekedeteit.

A közlekedési baleset kártérítést a vétkes félnek kell törlesztenie, a bíróság által kiszabott mértékben, illetve a biztosítót kötelezik fizetésre. Baleset nem csak autóban ülve érheti az embereket, a tömegközlekedésben elszenvedett balesetek után is jár kártérítés. Ebben az esetben közlekedési vállalat az, amit felelősségre kell vonni és követelni az áldozatokat megillető kompenzációt.

közlekedési baleset kártérítés szorosan véve az okozott sérülésre vonatkozik, de sajnos halálesetre vonatkozóan is lehet igényelni a kár megtérítését. A károsultnak bizonyítania kell az őt ért balesetet és azt is, hogy vétlen fél volt a szituációban. Orvosi igazolásra is szükség lesz és be kell jelentenie a sértettnek a kárigényét. A precíz ügyvitel biztosítja, hogy a károsult mindent megkapjon az eljárás végén, ami Őt megilleti.

Amennyiben közúti baleset érte és áldozat volt a balesetben, úgy élhet a közlekedési baleset kártérítési jogával. Keressen minket bizalommal és segítünk Önnek abban, hogy sikerrel járjon!

A közúti baleseti kártérítés kérdése komplexebb, mint gondolná

baleseti kártérítés

Ha baleset érte, ne elégedjen meg a károkozó által felkínált összeggel, inkább forduljon hozzánk és intézzük együtt a közúti baleseti kártérítést!

Bármilyen elővigyázatosan közlekedik is az utakon, mások figyelmetlenségére nem tud felkészülni, így csak mérsékelni tudja a balesetek előfordulásának esélyét, nullára csökkenteni sajnos nem. Amit viszont tehet, hogy alaposan tájékozódik a baleseti kártérítés lehetőségeiről, ugyanis nem kell feltétlenül elfogadnia azt az összeget, amit a károkozó vagy annak biztosítója ajánlj.

Súlyosabb sérülés esetén rendszerint komoly összeget kínál a vétkes fél, ami elsőre talán megfelelő kompenzációnak tűnhet, ám valójában rengeteg olyan tényező merülhet fel, amire talán nem is gondolna magától. Nézzünk ezek közül néhányat!

  • A kiadásai közé kell számolnia ilyenkor mindent, ami összefügg az orvosi ellátással, ez pedig nem csak a gyógyszerköltség lehet, hanem például a kórházba járás miatt felmerülő plusz útiköltség is.
  • Ha hosszabb időre keresőképtelenné válik, akkor arra az időszakra a rendes személyi bére helyett táppénzt fog kapni, és a kettő közötti különbözet szintén érvényesíthető, mint baleseti kártérítés.
  • A vagyoni kártérítésen felül sérelemdíjjal is számolni lehet, ugyanis az egészséghez, testi épséghez való joga is sérülhet, de az esetleges esztétikai elváltozások vagy éppen a pszichés utóhatások ide tartoznak.

Amit fontos tudnia, hogy a baleseti kártérítés érvényesítése érdekében célszerű minden kapcsolódó számlát, fizetési jegyzéket megőriznie, a kiadásokat ugyanis Önnek kell bizonyítania.

Mindezekből jól látszik, hogy ha elhamarkodott döntést hoz, rengeteg pénztől eshet el, ezért a legokosabb dolog, amit tehet, hogy kárrendezési iroda segítségét kéri, mint amilyen a miénk is. Mi ügyvédekkel, igazságügyi szakértőkkel és számos egyéb szakemberrel dolgozunk együtt, hogy Önnek is a lehető legmagasabb közúti baleseti kártérítést tudjuk kivívni.

Forduljon hozzánk bizalommal, hogy valóban azt az összeget kapja, ami megilleti Önt az okozott nehézségek miatt!