Közlekedési baleset kártérítés: bízza ránk az ügyet!

Közlekedési baleset kártérítés

A közlekedési baleseti kártérítés a jármű utasának és a sofőrnek is járhat – ha probléma akad, forduljon hozzánk, segítünk!

A közlekedési baleset többnyire a szabályok megsértésének következtében történik. A közlekedési baleset kártérítést adott esetben a bíróság által kiszabott mértékben a vétkes félnek, illetve biztosítójának kell kifizetnie, a tömegközlekedésben elszenvedett balesetek után pedig akár a közlekedési vállalat is felelősségre vonható.

Ahhoz azonban, hogy ezt meg is kaphassa a balesetet szenvedett, vétlen fél, bizonyítani kell a balesetet és a vétlenséget, valamint a sérülésének nagyságát, maradandóságát, életére gyakorlott hatását.

Könnyen kerülhet azonban homokszem a gépezetbe, de kárrendezési irodánk speciális, közlekedési balesetek rendezésében gyakorlott, nagy tapasztalatokkal rendelkező ügyvédei megoldják ezeket a problémákat!

Amennyiben balesetet szenvedett, és szeretné érvényesíteni a jogait, azaz megkapni az Önt megillető közlekedési baleseti kártérítést, vegye fel velünk a kapcsolatot jogi segítségért megadott elérhetőségeink egyikén!

Közlekedési baleset kártérítés? Kárrendezési irodánkra számíthat!

közlekedési baleset kártérítés

A közlekedési baleset kártérítés a vétlen áldozatnak jár – kérjen Ön is szakértői segítséget!

Közúti balesetből sajnos sok van; a városi közlekedés és az országúti forgalom is állandó kockázattal jár azok számára, akik valamilyen járművet vezetve részt vesznek benne. A balesetek közül azok, amelyekben emberi hibából történt személyi sérülés, kártérítéssel is járhatnak. A közlekedési baleset kártérítésére a baleset vétlen részvevője, vagyis az azt elszenvedő áldozat jogosult.

A közlekedési baleset után járó kártérítés a jármű utasának és a sofőrnek is járhat. A baleset a közlekedési szabályok megsértéséből alakul ki leggyakrabban, előfordulhat azonban szándékos vagy nem szándékos formában is. Az is gyakori, hogy valaki alkoholos befolyásoltság alatt okoz balesetet, vagy nem megfelelő műszaki állapotú járművet vezet, és így történik meg a szerencsétlenség. Az időjárási viszonyok is befolyásolják a járművek irányíthatóságát és a sofőrök cselekedeteit.

A kártérítést a vétkes félnek kell kifizetnie a bíróság által kiszabott mértékben, illetve a biztosítót is kötelezik fizetésre. Baleset nem csak autóban ülve érheti az embereket, a tömegközlekedésben elszenvedett balesetek után is jár kártérítés. Ebben az esetben a közlekedési vállalat az, amit felelősségre kell vonni, és követelni az áldozatokat megillető kompenzációt.

A közlekedési baleset után járó kártérítés szorosan véve az okozott sérülésre vonatkozik, de halálesetre vonatkozóan is lehet igényelni a kár megtérítését. A károsultnak bizonyítania kell az őt ért balesetet, és azt is, hogy vétlen fél volt a szituációban. Orvosi igazolásra is szükség lesz, és a sértettnek be kell jelentenie a kárigényét. A precíz ügyvitel biztosítja, hogy a károsult mindent megkapjon az eljárás végén, ami Őt megilleti.

Amennyiben közúti baleset érte, és vétlen félként vett részt a balesetben, úgy élhet kártérítési jogával. Keresse bizalommal kártérítési irodánkat, mi pedig segítünk Önnek abban, hogy sikerrel járjon!

A közúti baleseti kártérítés kérdése komplexebb, mint gondolná

baleseti kártérítés

Ha baleset érte, ne elégedjen meg a károkozó által felkínált összeggel, inkább forduljon hozzánk és intézzük együtt a közúti baleseti kártérítést!

Bármilyen elővigyázatosan közlekedik is az utakon, mások figyelmetlenségére nem tud felkészülni, így csak mérsékelni tudja a balesetek előfordulásának esélyét, nullára csökkenteni sajnos nem. Amit viszont tehet, hogy alaposan tájékozódik a baleseti kártérítés lehetőségeiről, ugyanis nem kell feltétlenül elfogadnia azt az összeget, amit a károkozó vagy annak biztosítója ajánlj.

Súlyosabb sérülés esetén rendszerint komoly összeget kínál a vétkes fél, ami elsőre talán megfelelő kompenzációnak tűnhet, ám valójában rengeteg olyan tényező merülhet fel, amire talán nem is gondolna magától. Nézzünk ezek közül néhányat!

  • A kiadásai közé kell számolnia ilyenkor mindent, ami összefügg az orvosi ellátással, ez pedig nem csak a gyógyszerköltség lehet, hanem például a kórházba járás miatt felmerülő plusz útiköltség is.
  • Ha hosszabb időre keresőképtelenné válik, akkor arra az időszakra a rendes személyi bére helyett táppénzt fog kapni, és a kettő közötti különbözet szintén érvényesíthető, mint baleseti kártérítés.
  • A vagyoni kártérítésen felül sérelemdíjjal is számolni lehet, ugyanis az egészséghez, testi épséghez való joga is sérülhet, de az esetleges esztétikai elváltozások vagy éppen a pszichés utóhatások ide tartoznak.

Amit fontos tudnia, hogy a baleseti kártérítés érvényesítése érdekében célszerű minden kapcsolódó számlát, fizetési jegyzéket megőriznie, a kiadásokat ugyanis Önnek kell bizonyítania.

Mindezekből jól látszik, hogy ha elhamarkodott döntést hoz, rengeteg pénztől eshet el, ezért a legokosabb dolog, amit tehet, hogy kárrendezési iroda segítségét kéri, mint amilyen a miénk is. Mi ügyvédekkel, igazságügyi szakértőkkel és számos egyéb szakemberrel dolgozunk együtt, hogy Önnek is a lehető legmagasabb közúti baleseti kártérítést tudjuk kivívni.

Forduljon hozzánk bizalommal, hogy valóban azt az összeget kapja, ami megilleti Önt az okozott nehézségek miatt!