A munkahelyi baleset kártérítéséről

munkahelyi baleset

Munkahelyi baleset érte? Kártérítésre jogosult! Ismerje meg a részleteket ezzel kapcsolatban!

A baleseteknek egy speciális típusa a munkahelyi baleset, amit minden munkavállaló elszenvedhet a munkavégzés alkalmával. Fontos pontosítani, hogy kizárólag a munkahelyen történt, illetve a munka elvégzéséhez köthető sérülés számít bele ebbe a kategóriába. A munkából hazafelé vagy úton a munkába bekövetkezett sérülések már nem számítanak munkahelyi balesetnek. A munkahelyi baleset csakis munkaviszony ideje alatt történhet meg, tehát a feketemunka után sajnos nem jár kártérítés.

munkahelyi balesetet elszenvedő alkalmazott minden esetben kártérítésre jogosult, de ezt a jogát csakis akkor tudja érvényesíteni, ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja a sérülés, illetve az esemény megtörténtét. Nagyon fontos, hogy ennek érdekében a balesetet jelenteni kell a munkáltatónak és jegyzőkönyvbe venni a tényeket. A tények rögzítése segít majd a későbbiekben megállapítani az okozott kár nagyságát és az ezzel arányos kártérítési összeg mértékét.

munkahelyi baleset kártérítése egy bizonyos nagyságú pénzösszeg, amit az okozott kár megtérítésére szabnak ki. A kártérítési összeget a biztosító útmutatása alapján be lehet határolni, de a törvényesen odaítélt összeg nagyon eltérő lehet esetenként. A munkahelyi baleset kártérítését annak alapján szabják ki, hogy a károsult milyen sérülést szenvedett és ez a sérülése milyen hatással van a jövőben a munkavállalói képességeire.

munkahelyi baleset kártérítése az érvényben lévő Munka Törvénykönyve és az abban foglaltak alapján történik. Egy komoly sérülésért több millió forint kártérítést is odaítélhetnek a károsultnak.

Szeretné érvényesíteni a jogait és megkapni az Önt megillető kompenzációt a munkahelyi balesete után? Forduljon bizalommal jogi segítségért kárrendezési irodánkhoz! A szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat latba vetve küzdünk azért, hogy Ön megkapja, ami jár! Kérjen tőlünk személyes konzultációt a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

Munkahelyi baleseti kártérítés sikerdíjas rendszerben!

munkahelyi baleseti kártérítés

munkahelyi baleseti kártérítés mindenkinek jár, aki a munkájával kapcsolatban szenvedett balesetet, ám akadhatnak problémák a kifizetés során.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a munkahelyi baleseti kártérítés kizárólag az olyan balesetek után jár, amelyek a munkavégzéssel kapcsolatos tevékenységek végzése közben érik a munkavállalót. A munkahelyen történő étkezés, az üzemorvosi vizsgálat, vagy a lakó- és munkahelyünk közötti közlekedés során elszenvedett baleset tehát nem tartozik ebbe a fogalomkörbe; ezeket üzemi balesetnek nevezzük.

munkahelyi baleseti kártérítés azonban nem jár automatikusan minden esetben. A munkahelyi baleseti kártérítés megfizetésére a munkáltató nem kötelezhető, ha a balesetet az ellenőrzési körén kívül eső olyan körülmény okozta, amellyel nem kellett számolnia, illetve nem volt elvárható, hogy e körülmény bekövetkezését elkerülje, vagy elhárítsa. Ilyenkor a munkavállaló nem igényelheti a munkahelyi baleseti kártérítést, ám, ha a munkáltató követett el mulasztást, elvileg automatikusan meg kell azt kapnia. Ez persze nem mindig teljesül; ilyenkor érdemes igénybe venni kárrendezési irodánk szolgáltatásait.

Amennyiben akadályokba ütközik a munkahelyi baleseti kártérítés kifizetése során, forduljon Ön is bizalommal kárrendezési irodánkhoz, ahol tapasztalt kártérítési szakemberek, igazságügyi és orvosi szakértők, valamint ügyvédek segítenek Önnek! Sikerdíjas rendszerben dolgozunk, azaz a munkadíjat kizárólag abban az esetben számoljuk fel, amikor elértük a kitűzött célt, és Ön megkapta a munkahelyi baleseti kártérítést. Nem kell aggódnia az ügy végkimenetele miatt, hiszen az a célunk, hogy Önt ne érhesse kár! Válasszon bennünket, és garantáltan nem fogja megbánni a döntését!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a munkahelyi baleseti kártérítéssel és sikerdíjas rendszerünkkel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni kárrendezési irodánknak, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!