Munkahelyi baleset: Önnek is jár a kártérítés!

munkahelyi baleseti kártérítés

A munkahelyi balesetek után kártérítés jár, ám azt a balesetet szenvedő munkavállaló nem mindig kapja meg – lássuk, mi a teendő ilyen esetekben.

Munkahelyi balesetnek nevezzük azt a balesetet, ami a munkavállalót munkavégzés, illetve foglalkozás körében végzett munkához kapcsolódó egyéb tevékenységek során éri. Ilyen esetekben lehetőség nyílik munkahelyi baleseti kártérítést igénybe venni, ami elvileg minden ilyen esetben automatikusan jár, azonban vannak kivételek is.

Ilyen eset például, ha a munkavállaló vétkes hanyagságot tanúsított, így gyakorlatilag maga okozta a balesetet, de sajnos az is előfordul, hogy valamilyen más ok miatt nem kapja meg a jogos kompenzációt. Ez utóbbi esetben érdemes jogi segítséget kérni, hiszen a munkahelyi baleset kártérítése akár több millió forintot is jelenthet.

Munkahelyi balesetet szenvedett, de nem kapta meg a kártérítés összegét? Forduljon bizalommal kárrendezési irodánkhoz! Segítünk, hogy megkapja, Önnek csupán fel kell vennie a kapcsolatot velünk megadott elérhetőségeink egyikén!

A munkahelyi baleset kártérítéséről

munkahelyi baleset

Munkahelyi baleset érte? Kártérítésre jogosult! Ismerje meg a részleteket ezzel kapcsolatban!

A balesetek egy speciális típusa az, ami a munkahelyen történik, és amit minden munkavállaló elszenvedhet munkavégzés közben. Fontos pontosítani, hogy kizárólag a munkahelyen történt, illetve a munka elvégzéséhez köthető sérülés számít bele ebbe a kategóriába, valamint bizonyos esetekben úton a munkahelyre vagy a munkából hazafelé tartva bekövetkezett sérülések, illetve egyes telephelyek, kirendeltségek közötti út során előforduló balesetek esetében, de kizárólag a bejelentett munkaviszony ideje alatt történhet meg.

A munkahelyi balesetet elszenvedő alkalmazott minden esetben kártérítésre jogosult, de ezt a jogát csakis akkor tudja érvényesíteni, ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja a sérülés, illetve az esemény megtörténtét. Nagyon fontos, hogy ennek érdekében a balesetet jelenteni kell a munkáltatónak, és jegyzőkönyvbe is kell venni a tényeket, melyek rögzítése segít majd a későbbiekben megállapítani az okozott kár nagyságát, illetve az ezzel arányos kártérítési összeg mértékét.

A munkahelyi baleset kártérítése egy bizonyos nagyságú pénzösszeg, amit az okozott kár megtérítésére szabnak ki, és amit a biztosító útmutatása alapján nagyjából be lehet ugyan határolni, ám a törvényesen odaítélt összeg esetenként szembetűnően eltérő is lehet. A kártérítés összegét annak alapján határozzák meg, hogy a károsult milyen sérülést szenvedett, és ez milyen hatással van a jövőben a munkavégzési képességeire.

A munkahelyi baleset kártérítésének ügyét az érvényben lévő Munka Törvénykönyve és az abban foglaltak alapján kell lefolytatni, és természetesen a kártérítési összeget is eszerint kell megállapítani; egy komolyabb sérülésért akár több millió forintot is megítélhetnek.

Szeretné érvényesíteni a jogait, és megkapni az Önt megillető kompenzációt a munkahelyi balesete után? Forduljon bizalommal jogi segítségért kárrendezési irodánkhoz! Szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználva küzdünk azért, hogy Ön megkapja, ami Önnek jár! Kérjen tőlünk személyes konzultációt a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

Munkahelyi baleseti kártérítés sikerdíjas rendszerben!

munkahelyi baleseti kártérítés

A munkahelyi baleseti kártérítés mindenkinek jár, aki a munkájával kapcsolatban szenvedett balesetet, ám akadhatnak problémák a kifizetés során.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a munkahelyi baleseti kártérítés kizárólag az olyan balesetek után jár, amelyek a munkavégzéssel kapcsolatos tevékenységek végzése közben érik a munkavállalót. A munkahelyen történő étkezés, az üzemorvosi vizsgálat, vagy a lakó- és munkahelyünk közötti közlekedés során elszenvedett baleset tehát nem tartozik ebbe a fogalomkörbe; ezeket üzemi balesetnek nevezzük.

Azonban nem jár automatikusan, minden esetben kártérítés; annak megfizetésére a munkáltató nem kötelezhető, ha a balesetet az ellenőrzési körén kívül eső olyan körülmény okozta, amellyel nem kellett számolnia, illetve nem volt elvárható, hogy e körülmény bekövetkezését elkerülje, vagy elhárítsa. Ilyenkor a munkavállaló nem igényelheti a kártérítést, ám, ha a munkáltató követett el mulasztást, elvileg automatikusan meg kell azt kapnia. Az „elvileg” itt hangsúlyos, hiszen ez nem mindig teljesül; ilyenkor érdemes igénybe venni kárrendezési irodánk szolgáltatásait.

Amennyiben akadályokba ütközik a munkahelyi baleseti kártérítés kifizetése során, forduljon Ön is bizalommal kárrendezési irodánkhoz, ahol tapasztalt kártérítési szakemberek, igazságügyi és orvosi szakértők, valamint ügyvédek segítenek Önnek! Sikerdíjas rendszerben dolgozunk, azaz a munkadíjat kizárólag abban az esetben számoljuk fel, amikor elértük a kitűzött célt, és Ön megkapta a kártérítés összegét. Nem kell aggódnia az ügy végkimenetele miatt, hiszen az a célunk, hogy Önt ne érhesse kár! Válasszon bennünket, és garantáltan nem fogja megbánni a döntését!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a munkahelyi baleseti kártérítéssel és sikerdíjas rendszerünkkel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni kárrendezési irodánknak, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!