A munkahelyi baleset kártérítéséről

munkahelyi baleset

Munkahelyi baleset érte? Kártérítésre jogosult! Ismerje meg a részleteket ezzel kapcsolatban!

A balesetek egy speciális típusa az, ami a munkahelyen történik, és amit minden munkavállaló elszenvedhet munkavégzés közben. Fontos pontosítani, hogy kizárólag a munkahelyen történt, illetve a munka elvégzéséhez köthető sérülés számít bele ebbe a kategóriába, valamint bizonyos esetekben úton a munkahelyre vagy a munkából hazafelé tartva bekövetkezett sérülések, illetve egyes telephelyek, kirendeltségek közötti út során előforduló balesetek esetében, de kizárólag a bejelentett munkaviszony ideje alatt történhet meg.

A munkahelyi balesetet elszenvedő alkalmazott minden esetben kártérítésre jogosult, de ezt a jogát csakis akkor tudja érvényesíteni, ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja a sérülés, illetve az esemény megtörténtét. Nagyon fontos, hogy ennek érdekében a balesetet jelenteni kell a munkáltatónak, és jegyzőkönyvbe is kell venni a tényeket, melyek rögzítése segít majd a későbbiekben megállapítani az okozott kár nagyságát, illetve az ezzel arányos kártérítési összeg mértékét.

A munkahelyi baleset kártérítése egy bizonyos nagyságú pénzösszeg, amit az okozott kár megtérítésére szabnak ki, és amit a biztosító útmutatása alapján nagyjából be lehet ugyan határolni, ám a törvényesen odaítélt összeg esetenként szembetűnően eltérő is lehet. A kártérítés összegét annak alapján határozzák meg, hogy a károsult milyen sérülést szenvedett, és ez milyen hatással van a jövőben a munkavégzési képességeire.

A munkahelyi baleset kártérítésének ügyét az érvényben lévő Munka Törvénykönyve és az abban foglaltak alapján kell lefolytatni, és természetesen a kártérítési összeget is eszerint kell megállapítani; egy komolyabb sérülésért akár több millió forintot is megítélhetnek.

Szeretné érvényesíteni a jogait, és megkapni az Önt megillető kompenzációt a munkahelyi balesete után? Forduljon bizalommal jogi segítségért kárrendezési irodánkhoz! Szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználva küzdünk azért, hogy Ön megkapja, ami Önnek jár! Kérjen tőlünk személyes konzultációt a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

Munkahelyi baleseti kártérítés sikerdíjas rendszerben!

munkahelyi baleseti kártérítés

A munkahelyi baleseti kártérítés mindenkinek jár, aki a munkájával kapcsolatban szenvedett balesetet, ám akadhatnak problémák a kifizetés során.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a munkahelyi baleseti kártérítés kizárólag az olyan balesetek után jár, amelyek a munkavégzéssel kapcsolatos tevékenységek végzése közben érik a munkavállalót. A munkahelyen történő étkezés, az üzemorvosi vizsgálat, vagy a lakó- és munkahelyünk közötti közlekedés során elszenvedett baleset tehát nem tartozik ebbe a fogalomkörbe; ezeket üzemi balesetnek nevezzük.

Azonban nem jár automatikusan, minden esetben kártérítés; annak megfizetésére a munkáltató nem kötelezhető, ha a balesetet az ellenőrzési körén kívül eső olyan körülmény okozta, amellyel nem kellett számolnia, illetve nem volt elvárható, hogy e körülmény bekövetkezését elkerülje, vagy elhárítsa. Ilyenkor a munkavállaló nem igényelheti a kártérítést, ám, ha a munkáltató követett el mulasztást, elvileg automatikusan meg kell azt kapnia. Az „elvileg” itt hangsúlyos, hiszen ez nem mindig teljesül; ilyenkor érdemes igénybe venni kárrendezési irodánk szolgáltatásait.

Amennyiben akadályokba ütközik a munkahelyi baleseti kártérítés kifizetése során, forduljon Ön is bizalommal kárrendezési irodánkhoz, ahol tapasztalt kártérítési szakemberek, igazságügyi és orvosi szakértők, valamint ügyvédek segítenek Önnek! Sikerdíjas rendszerben dolgozunk, azaz a munkadíjat kizárólag abban az esetben számoljuk fel, amikor elértük a kitűzött célt, és Ön megkapta a kártérítés összegét. Nem kell aggódnia az ügy végkimenetele miatt, hiszen az a célunk, hogy Önt ne érhesse kár! Válasszon bennünket, és garantáltan nem fogja megbánni a döntését!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a munkahelyi baleseti kártérítéssel és sikerdíjas rendszerünkkel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni kárrendezési irodánknak, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!