A munkahelyi baleset kártérítéséről

munkahelyi baleset

Munkahelyi baleset érte? Kártérítésre jogosult! Ismerje meg a részleteket ezzel kapcsolatban!

A baleseteknek egy speciális típusa a munkahelyi baleset, amit minden munkavállaló elszenvedhet a munkavégzés alkalmával. Fontos pontosítani, hogy kizárólag a munkahelyen történt, illetve a munka elvégzéséhez köthető sérülés számít bele ebbe a kategóriába. A munkából hazafelé vagy úton a munkába bekövetkezett sérülések már nem számítanak munkahelyi balesetnek. A munkahelyi baleset csakis munkaviszony ideje alatt történhet meg, tehát a feketemunka után sajnos nem jár kártérítés.

munkahelyi balesetet elszenvedő alkalmazott minden esetben kártérítésre jogosult, de ezt a jogát csakis akkor tudja érvényesíteni, ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja a sérülés, illetve az esemény megtörténtét. Nagyon fontos, hogy ennek érdekében a balesetet jelenteni kell a munkáltatónak és jegyzőkönyvbe venni a tényeket. A tények rögzítése segít majd a későbbiekben megállapítani az okozott kár nagyságát és az ezzel arányos kártérítési összeg mértékét.

munkahelyi baleset kártérítése egy bizonyos nagyságú pénzösszeg, amit az okozott kár megtérítésére szabnak ki. A kártérítési összeget a biztosító útmutatása alapján be lehet határolni, de a törvényesen odaítélt összeg nagyon eltérő lehet esetenként. A munkahelyi baleset kártérítését annak alapján szabják ki, hogy a károsult milyen sérülést szenvedett és ez a sérülése milyen hatással van a jövőben a munkavállalói képességeire.

munkahelyi baleset kártérítése az érvényben lévő Munka Törvénykönyve és az abban foglaltak alapján történik. Egy komoly sérülésért több millió forint kártérítést is odaítélhetnek a károsultnak.

Szeretné érvényesíteni a jogait és megkapni az Önt megillető kompenzációt a munkahelyi balesete után? Forduljon bizalommal jogi segítségért kárrendezési irodánkhoz! A szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat latba vetve küzdünk azért, hogy Ön megkapja, ami jár! Kérjen tőlünk személyes konzultációt a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!