A kártérítés a közlekedési balesetet szenvedett motorosoknak is jár!

Hazánk közútjain rengeteg közlekedési baleset történik, évente megközelítőleg 15-17 000. Azt gondolnánk, hogy egy olyan veszélyesnek tűnő közlekedési eszköz, mint amilyen a motorkerékpár, a közlekedési balesetek élvonalában helyezkedik el, de éppen ellenkezőleg. Viszonylag kevés motoros baleset történik, de ennek oka csupán abban keresendő, hogy kevesebben használnak az utakon motort, mint személyautót. Ráadásul a motorozás jellemzően jó időhöz kötött tevékenység, így leginkább csak tavasszal és nyáron lehet motorosokkal találkozni az utakon. Mégis sokan tartanak tőlük, hiszen nehéz őket észrevenni, sokszor a semmiből tűnnek fel, gyakran szabadon értelmezik a közlekedési szabályokat, gyorsan hajtanak. Ez éppen elég ahhoz, hogy egyik pillanatról a másikra baleset történjen, jellemzően motoros és autós között. Ráadásul szinte minden ilyen baleset sérüléssel végződik.

A baleseti kártérítés egy ilyen szituációban is megilleti a sérültet. A kérdés az, hogy ki okozta a balesetet. Amennyiben az autós, úgy a motorosnak jár a baleseti kártérítés. A statisztikák adatai alapján elmondható, hogy az autós-motoros balesetben az esetek többségében az autós a hibás, ellentétben a közvélekedéssel, ami szerint minden baleset a felelőtlen motoros hibája. A baleset okozója az esetek 2/3-ában az autós, többnyire nem adják meg az elsőbbséget a motorosoknak. Ez már elegendő ok arra, hogy a sérült motoros ügyvédhez forduljon, és baleseti kártérítést követeljen az autóstól, vagyis a baleset okozójától.

Motoros balesetet szenvedett, és szeretné érvényesíteni a jogait? Szüksége van megbízható jogi képviselőre a baleseti kártérítés behajtásához? Forduljon bizalommal ügyvédi irodánkhoz, és vegye igénybe szolgáltatásainkat baleseti kártérítéssel kapcsolatban! Tapasztalt, gyakorlott és felkészült baleseti ügyvédek kezébe kerül az ügye, akik mindent megtesznek, hogy Ön maximális összegű baleseti kártérítést kapjon! Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon található elérhetőségeink egyikén, és egyeztessen időpontot kollégáinkkal személyes konzultációra!

További cikkek  Zebrán történt gyalogos balesetek kárrendezése