Baleseti kártérítés: mi a menete?

Baleset bárhol érheti az embert: a munkahelyén, az utakon, bevásárlás közben és akár otthon is. Abban az esetben, ha a baleset a saját hibánkból következik be, sajnos nincs mit tenni, de ha valaki más az okozója, akkor baleseti kártérítésre vagyunk jogosultak, ami lehet vagyoni és nem vagyoni jellegű, ha pedig az előbbi, akkor egyösszegű és járadék is lehetséges. Ahhoz viszont, hogy ezt meg is kaphassuk, szükség van bizonyos jogi lépések megtételére, viszont ezzel a legtöbben nincsenek tisztában. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Fontos, hogy a baleseti kártérítés nem jár automatikusan, kivéve néhány igen ritka esetet. A baleseti kártérítési igényt a balesetet okozó személy, vagy szervezet biztosítójához kell benyújtani. Ahhoz, hogy a sértett a baleseti kártérítés összegét minél előbb megkaphassa, érdemes egy erre szakosodott szakemberhez fordulni segítségért, hiszen ő pontosan tudja, hogy milyen dokumentumokra lesz szükség ahhoz, hogy a kártérítés összege minél hamarabb az arra jogosult birtokába kerülhessen.

baleseti kártérítési igényhez kapcsolódó dokumentumok kiértékelése után a biztosító szakemberei ajánlatot tesznek, és ha a károsult elfogadja, a kártérítési igényt peren kívül is lehet érvényesíteni, ha viszont az összeg nem megfelelő, és a biztosító sem hajlik arra, hogy kompromisszumot kössön a károsulttal, a követelést peres eljárás útján tudja csak érvényesíteni.

Amennyiben nem sikerül peren kívül megegyeznie a biztosítóval, vagy szüksége lenne segítségre a baleseti kártérítési igény benyújtásához, forduljon hozzánk bizalommal! Segítünk Önnek mindenben, hogy hozzá juthasson az Önt megillető baleseti kártérítési összeghez, és még kockázatot sem kell vállalnia, mert csak abban az esetben díjköteles a szolgáltatásunk, amennyiben sikerrel járunk a kártérítési ügyben. Sokan azért nem fordulnak szakemberhez az ilyen ügyekben, mert aggódnak a magas költségek miatt, nálunk azonban nem kell ettől tartani.

További cikkek  Baleseti kártérítés motoros balesetek után? Elintézzük Önnek!

Ha kérdése lenne, vagy szüksége lenne szolgáltatásainkra, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!