Közterületen érte baleset? Ilyenkor is járhat kártérítés!

Közterületen érte baleset? Ilyenkor is járhat kártérítés!

A baleseti kárterítés egy viszonylag egyszerűen értelmezhető fogalom, ha a munkahelyen vagy az autóban történik meg a baj, utóbbi esetben például valószínűsíthető, hogy a sofőrnek van gépjármű felelősségbiztosítása. De mi van akkor, ha az utcán, a járdán sétálva ér minket baleset?

Sokan nem tudják, de az utcán történő balesetek után is járhat baleseti kártérítés. Ha például Önt egy biciklis elsodorja, akkor máris van lehetősége kártérítési igény benyújtására, ha a kerékpáros egyén rendelkezik lakás- és felelősségbiztosítással.

Akkor is hasonló a helyzet, ha egy boltban éri Önt a baleset. Amennyiben az üzlet rendelkezik felelősségbiztosítással, akkor mindenképpen forduljon a bolt ügyvezetőjéhez vagy akár egyenesen a biztosítóhoz.

Épületről lehulló vakolat esetében szintén a tulajdonos, vagy az épület felelősségbiztosítására hivatkozva nyújthat be kártérítési igényt. Parkokban a közterület fenntartó rendezheti igényeit, a háziállatok által okozott kár esetén pedig minden esetben az állat tartója felel.

A helyzetek megítélése természetesen sosem egyszerű, ezért érdemes mindig szakértői véleményt kikérni, mielőtt lépne. Bátran vegye fel a kapcsolatot profi munkatársainkkal, amennyiben segítséget kérne!

További cikkek  Tömegközlekedési baleset esetében is fordulhat kártérítési ügyvédjeinkhez!