Motoros balesetek kártérítés

Motoros baleseti kártérítés: ne hagyja elveszni!

Motoros baleseti kártérítéssel kapcsolatban baleseti kártérítési ügyvédeink Önnek is segítenek – keressen fel bennünket minél hamarabb!

Azok, akik vétlen félként vesznek részt egy balesetben, mindenképp jogosultak kártérítésre, és ez minden, a közlekedésben résztvevő személyre vonatkozik, legyen szó gyalogosról, tömegközlekedésben résztvevőről, autósról, vagy épp motorosról.

Fontos viszont, hogy a motoros baleseti kártérítés – és bármely egyéb kártérítés – kifizetése nem automatikus, hanem tenni is kell érte, ám sokan ezt nem tudják, ahogy azt sem, hogy hogyan juthatnak hozzá. Alábbi cikkünk nekik nyújt segítséget.

A balesetek kockázata minden évszakban viszonylag magas, azonban télen viszonylag kevesen használják a motorkerékpárjukat, ami persze érthető: sem a hideg, sem a csúszós utak nem teszik ideálissá a telet a motorozáshoz. Tavasszal azonban indul a motoros szezon, és ilyenkor sajnos a balesetek száma is megugrik.

A balesetek bármikor bekövetkezhetnek, hiszen még a KRESZ-szabályzat sem garantálja, hogy az előírásokat mindenki és minden körülmények között betartja majd. A legtöbbször véletlenről van szó, hiszen a motoros más ritmusban halad, mint az autósok, és a mozgása is fürgébb, így sokszor csak későn veszik őt észre.

A balesetek tehát bekövetkeznek, és, ha a motoros vétlen félként vesz részt bennük, akkor jogosult motoros baleseti kártérítésre!

Mi a teendő a baleset után?

Fontos, hogy a vétkes fél elismerje a baleset okozását, és vállalja a felelősséget; ebben az esetben a vétlen félnek automatikusan jár a baleseti kártérítés, ami fedezi a jármű helyreállítási költségeit és az egészségügyi kiadásokat, tehát ilyenkor nincs szükség baleseti kártérítési ügyvéd bevonására.

Ez azonban nem mindig történik meg, sőt, mondhatjuk, hogy ez a ritkább eset, és a megállapodás szinte soha nem mentes a konfliktustól. Ha ez a helyzet áll fenn, akkor a motoros baleseti kártérítések területén is tapasztalt baleseti kártérítési ügyvédeink segítenek.

Válassza Ön is kárrendezési irodánkat, így baleseti kártérítési ügyvédeink hatékonyan képviselhetik Önt az eljárás során! A motoros baleseti kártérítési ügyekre vonatkozó szabályok ismeretében megoldjuk, hogy a baleseti kártérítés összege fedezze a költségeit, illetve a vétkes felet felelősségre is vonják.

További cikkek  Motoros baleset kártérítése: forduljon hozzánk bizalommal!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a motoros balesetek kártérítésével kapcsolatos lehetőségekről, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!