közlekedési baleseti kártérítés

Segítünk a halálos baleset kártérítés igénylésében

Egy hozzátartozó halála rendkívül fájdalmas. Egy halálos kimenetelű baleset után kártérítés jár a haláleset körülményeitől függően. Igényeljen kártérítést velünk!

Balesetek sajnos gyakran történnek és bárhol, bármikor előfordulhatnak. Egy balesetben valaki felelősségre vonható, a felelős pedig köteles megtéríteni a keletkezett károkat. Az odaítélt kártérítés vonatkozhat egy tönkrement autó javíttatására, egy személyi sérülésre, de a legrosszabb esetben az áldozat után is fizethető.

A halálos baleset kártérítés természetesen csupán egy becsült összeg és egyáltalán nem az elhunyt életének értékét hivatott számszerűsíteni. A baleseti kártérítés természetesen jelentheti a fájdalomdíjat, amit az áldozat rokonai, örökösei vagy élettársa is igényelhet, de kézzelfoghatóbb dolgokra is vonatkozhat.

A halálos baleset kártérítést igényelni lehet az elhunyt jövedelmének pótlására, de az is nagyon gyakori, hogy a temetkezés költségeinek a megtérítésére szánják a kifizetett összeget. A megítélt összeg természetesen nem pótolja az elhunyt hiányát, de meg tudja könnyíteni a hozzátartozók hirtelen megjelenő anyagi terheit.

Fontos figyelmet szentelni annak, hogy a jogos kártérítési igény érvényesítésével éljen az érintett. Egyrészt az anyagi kárpótlás segítséget jelent a későbbiekben, másrészt pedig a mulasztást elkövető, vétkes felet is felelősségre vonják, akinek több módon is el kell számolnia a tettével. A halálos baleset kártérítés egyfajta igazságszolgáltatás is az áldozatnak és a családjának, ami jelzi, hogy a bűn nem maradt büntetlenül. A kártérítésként kapott összeg egy időre anyagi biztonságot tud nyújtani a hátramaradottaknak.

A balesetei kártérítéshez úgy tud a legegyszerűbben hozzájutni az elhunyt családja, ha hivatalosan működő kárrendezéssel foglalkozó irodával egyeztet. Tegyen Ön is így, ha nem szeretne sok időt azzal tölteni, hogy a jogos pénze után fut. Lépjen kapcsolatba az irodánknál dolgozó kollégákkal a megadatott elérhetőségek valamelyikén és egyeztessen személyes találkozóhoz időpontot!

További cikkek  A baleseti kártérítés menetéről bővebben