Tömegközlekedési baleset esetében is fordulhat kártérítési ügyvédjeinkhez!

Az embereket nem csupán otthon vagy az autóban érhetik balesetek, hanem a különböző tömegközlekedési járműveken is. Egy tömegközlekedési balesetnél gyakran nem egyértelmű a sérült utasok számára, hogy pontosan milyen kártérítés jár nekik, és egyáltalán kártalanítják-e őket a felelősök az anyagi veszteségért, fájdalomért. Ha Önben felmerültek ezek a kérdések, vagy egy tömegközlekedési baleset sérültje, és szeretne választ kapni, segítségre lenne szüksége a problémás ügy megoldásához, forduljon bizalommal kártérítési ügyvédjeinkhez!

A tömegközlekedési balesetet szenvedett utazóknak a kárbejelentést a lehető legrövidebb időn belül, írásos formában kell benyújtaniuk a hatóságok felé. Többek között ennek a dokumentumnak az elkészítésében és magában az ügyintézésben is kérheti kártérítési ügyvédjeink közreműködését. Fontos, hogy a papírokhoz érvényes jegyét, bérletét is mellékelje, hiszen csak így tudja igazolni a tömegközlekedési szolgáltatás jogszerű igénybevételét.

Erre azért van szükség, mert a közlekedési vállalatok általában minden, a közlekedési járművet jogszerűen igénybe vevő, tehát jeggyel vagy bérlettel rendelkező személynek garantálják az utas- és balesetbiztosítást. Ha nem áll rendelkezésre a jogszerű igénybevételt igazoló jegy vagy bérlet, úgy kártérítési ügyvédjeink komoly akadályokba ütköznek ügyével kapcsolatban, és nem biztos, hogy olyan ítélet születhet, ami megfelel Önnek.

Sokan nem tudják, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevő utasok nincsenek biztosítva a járműveken, ugyanis a BKV-BKK nem köt ilyen szerződést már 2012 óta. Ha egy utas megsérül ezeken a járatokon, abban az esetben a kárigénnyel a céghez kell fordulnia, és nagy eséllyel a bíróság fogja a kártérítés összegét megállapítani. Amennyiben ilyen ügyben lenne szüksége jogi képviseletre, szakmai felülvizsgálatra, kártérítési ügyvédjeink állnak rendelkezésére!

Kártérítési ügyvédjeinktől megfelelő segítséget kaphat tömegközlekedési balesettel kapcsolatos ügyekben is, legyen szó BKK, vonat vagy távolsági busz társaságot érintő esetről. Keressen bennünket minél előbb, hogy kártérítési ügyvédjeink elkezdhessenek dolgozni esetének megoldásán!

 

További cikkek  Itt a motoros szezon: tájékozódjon a motoros közlekedési balesetek kártérítéséről!