baleseti kártérítés, közlekedési baleset

Baleset a mozgólépcsőn és annak kártérítési lehetőségei

Közlekedési baleset akár egy mozgólépcsőn is bekövetkezhet, ami után természetesen jogos a kártérítési igény is.

A mozgólépcsők a mindennapi életünk részei, hiszen a bevásárlóközpontokban, a pályaudvarokon és az irodaházakban is találkozhatunk velük, nem is beszélve a metróról. Bár kényelmes és gyors közlekedést tesznek lehetővé, sajnos előfordulhatnak balesetek is.

Az alábbiakban bemutatjuk, milyen kártérítési lehetőségek állnak rendelkezésre egy mozgólépcsőn bekövetkezett baleset esetén, és mire érdemes figyelni a baleseti kártérítés igénylésekor. Azt már az elején le kell szögeznünk, hogy kártérítési ügyvéd közbenjárásával az egész ügymenet hatékonyabb, de következzenek a részletek!

A baleseti kártérítés lehetőségei

Egy mozgólépcsőn történt baleset esetén a sérült személy kártérítést igényelhet, melynek célja, hogy kompenzálja a sérültet a balesetből eredő anyagi és nem anyagi károkért.

A baleseti kártérítés célja a baleset következtében felmerülő orvosi és egészségügyi költségek megtérítése; ide tartoznak a kórházi kezelések, műtétek, rehabilitációs költségek és gyógyszerek árai. Ha a sérült a baleset miatt munkaképtelenné válik, jogosult lehet az elmaradt jövedelem megtérítésére, ami magában foglalja a kiesett munkabért és egyéb jövedelmeket.

Az anyagi károk mellett a sérült jogosult lehet nem anyagi károk, például a fájdalom, valamint a baleset okozta életminőség-romlás kompenzálására. Súlyos balesetek esetén a sérült tartós gondozásra szorulhat; ennek költségei szintén kártérítés tárgyát képezhetik.

Hogyan igényelhető a baleseti kártérítés?

A kártérítési igény benyújtásához szükséges a baleset részleteinek pontos dokumentálása, a tanúk felkutatása és az orvosi jelentések beszerzése, a kártérítési igény hivatalos bejelentése az üzemeltetőnél vagy az érintett biztosítónál, illetve baleseti ügyvéd bevonása, aki segít a jogi eljárásban és a megfelelő kártérítés elérésében.

Ha Ön vagy hozzátartozója mozgólépcsőn történt baleset áldozata lett, fontos, hogy azonnal lépéseket tegyen a kártérítés igényléséhez. Kárrendezési irodánk szakértői, utólagos sikerdíjért dolgozó kártérítési ügyvédeink segítséget nyújthatnak, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Kérjen tanácsot megadott elérhetőségeink egyikén!

További cikkek  A kötelező biztosítás díjának emelkedéséről bővebben