Biztosítási ügyvéd

Biztosítási ügyvéd: mikor és miért érdemes a segítségét kérni?

Biztosítási ügyvédeink Önnek is segítenek, ha biztosítással kapcsolatos ügyet szeretne megnyugtatóan rendezni!

A biztosítás a modern élet létfontosságú eleme; biztonságérzetet és védelmet nyújt számunkra. Legyen szó gépjármű-, lakás- vagy egészségbiztosításról, a fedezete segíthet enyhíteni a váratlan kiadások terhét. Vannak azonban olyan esetek, amikor viták alakulnak ki a biztosítottak és a biztosítótársaságok között; ilyenkor szükséges biztosítási ügyvéd segítségét kérni.

Mikor érdemes segítségét kérni egy biztosítási ügyvédtől?

  • kárigény elutasítása
  • alulfizetés
  • rosszhiszemű biztosítási gyakorlatok
  • viták a biztosítótársasággal

A biztosítási kötvények összetettek, és előfordulhat, hogy a szerződés bizonyos részei miatt a biztosító elutasíthatja a kárigényt. Egy tapasztalt biztosítási ügyvéd megállapíthatja, hogy a biztosító köteles-e fizetni, de emellett tárgyalhat is a biztosítótársasággal annak érdekében, hogy az Önt megillető teljes kártérítést kifizessék.

Sajnos az is előfordul, hogy a biztosítótársaságok rosszhiszemű gyakorlatot folytatnak, például szándékosan késleltetik, vagy megtagadják a kárigényt, észszerűtlen követeléseket támasztanak, vagy egyszerűen csak nem kommunikálnak az ügyféllel annak ellenére, hogy mindezt törvények szabályozzák. Ilyenkor is segíthet egy biztosítási ügyvéd, hogy felelősségre vonják a biztosítót, és a jogos kárigényt is kikényszerítheti.

Emellett a vita sem ritka, de egy biztosítási ügyvéd jogi tanácsokkal szolgálhat, egyszerűen meg is oldhatja az ügyet, és megvédheti az Ön jogait.

Miért érdemes kárrendezési irodánkhoz fordulnia?

Biztosítási ügyvédeink tudással és sokéves tapasztalattal rendelkeznek a biztosítással kapcsolatos jogi ügyek kezelésében, ismerik a biztosítási szerződések összetettségét, a biztosítási tevékenységet szabályozó törvényeket és rendeleteket, valamint a biztosítótársaságok által a kárigények elutasítására, vagy minimalizálására alkalmazott taktikákat. Emellett az Ön érdekeit képviselik a biztosítótársaságok ügyvédekből álló csapatával szemben, tárgyalnak az Ön nevében a biztosítótársasággal, és kiharcolják azt, ami megilleti Önt.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, vegye igénybe sikerdíjas szolgáltatásainkat, és kérje biztosítási ügyvédeink szakmai tanácsát megadott elérhetőségeink egyikén!

További cikkek  Ne bízza a véletlenre: kérje ki egy biztosítási szakjogász véleményét!