munkahelyi baleseti kártérítés

Munkahelyi baleseti kártérítés: milyen esetekben nem jár?

Munkahelyi baleseti kártérítés teljes körű ügyintézéssel, megbízhatóan, tapasztalt szakemberekkel. Forduljon hozzánk, ne hagyja annyiban, ha baleset érte!

Szerencsére azt egyre többen tudják, hogyha baleset történik, akkor azért az elszenvedőjének kártérítés jár. Azonban érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a kártérítést nem magától értetődően kapja az arra jogosult, ráadásul adódhatnak olyan körülmények, amik nem csak a kártérítés összegét befolyásolják negatívan, hanem akár a létjogosultságát is veszélyeztetik. Az alábbiakban az ilyen esetekre mutatunk be néhány példát.

Először is, nagyon fontos, hogy a munkahelyi baleseti kártérítéshez a jegyzőkönyvet a történteknek megfelelően kell felvenni. Sajnos gyakran előfordul, hogy a munkáltató ígérgetni kezd, hogy ne történhessen baja, sőt, előfordul az is, hogy fenyegeti a munkavállalót. Kulcsfontosságú, hogy a munkavállaló ragaszkodjon az igazához, és ahhoz, hogy pontosan rögzítsék a történteket a jegyzőkönyvben! 

Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a munkahelyi baleseti kártérítés alól a munkáltató bizonyos esetekben valóban mentesülhet. Ilyen az, ha a munkáltató bizonyítja, hogy a kárt az ellenőrzési körén kívül eső olyan körülmény okozta, amellyel nem kellett számolnia és nem volt elvárható, hogy a károkozó körülmény bekövetkezését elkerülje, vagy a kárt elhárítsa. Szintén mentesül a munkahelyi baleseti kártérítés alól, ha a kárt kizárólag a károsult elháríthatatlan magatartása okozta. Ez utóbbi a gyakorlatban ritkán valósul meg. 

Mivel nincs két egyforma baleset, a munkahelyi baleseti kártérítéshez fontos a részletek pontos tisztázása. Cégünk egy kárrendezési iroda, kártérítési szakemberekkel, ügyvédekkel, igazságügyi szakértőkkel, orvos szakértőkkel dolgozunk együtt. 

Amennyiben szakszerű segítséget szeretne kérni munkahelyi baleseti kártérítéshez, forduljon hozzánk bizalommal, csapatunk készséggel áll rendelkezésére! A megadott elérhetőségeink bármelyikén kapcsolatba léphet velünk akár még a mai nap folyamán. 

További cikkek  Amit a sérelemdíjról tudni érdemes