munkahelyi baleseti kártérítés

Munkahelyi baleseti kártérítéshez alapvető a jegyzőkönyv felvétele!

Munkahelyi baleseti kártérítések ügyintézésében nagy tapasztalattal rendelkezünk! Forduljon hozzánk bizalommal, hogy a lehető legjobban alakuljon az ügy! 

Sajnos még a legnagyobb elővigyázatosság és óvatosság ellenére is előfordulnak munkahelyi balesetek. Vannak olyan események, amiket nem lehet sem előre látni, sem elkerülni, és emberi sérülés következik be miattuk. Nagyon fontos, hogyha megtörtént a baj, akkor azt megfelelően kezeljük, és mindent megtegyünk azért, hogy minimalizáljuk a kárt. Ezért érdemes vele tisztában lenni, hogy munkahelyi balesetek esetén mindig elengedhetetlen a baleseti jegyzőkönyv pontos felvétele.

Súlyos munkabalesetet a munkáltatónak azonnal be kell jelentenie az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségének a helyszín szerinti illetékes szervének. A munkáltatónak gondoskodnia kell továbbá a munkavédelmi felügyelőség megérkezéséig a baleseti helyszín balesetkori állapotának megőrzéséről.Természetesen a sérült mentése az elsődleges, ennek érdekében a helyszín a szükséges mértékig megváltoztatható. A balesetkori állapot akkor is megváltoztatható, ha megőrzése további súlyos veszélyhelyzetet idézne elő vagy az jelentős anyagi kárral járna. Ilyen esetekben azonban a baleseti helyszínéről fényképet, videofelvételt vagy egyéb, a munkabaleset kivizsgálását elősegítő dokumentumot kell készíteni, melyre a baleseti kártérítéshez is szükség lehet. 

munkahelyi baleseti kártérítéshez minden esetben szükség van a jegyzőkönyv felvételére. Ez egy, a http://www.ommf.gov.hu/ oldalról letölthető, egységes űrlap, melyet pontosan ki kell tölteni, minél részletesebben ismertetve az esetet. Ez után indulhat a baleseti kártérítéssel kapcsolatos ügyintézés, melyhez célszerű kárrendezési irodánk segítségét igénybe venni. 

Amennyiben Önnek is szakszerű segítségre van szüksége a baleseti kártérítéshez, ne menjen tovább! Forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, csapatunk vállalja az érdekei képviseletét a munkahelyi baleseti kártérítés kapcsán! 

További cikkek  Mik a legfontosabb teendők üzemi baleset kapcsán?