Ön az áldozat egy építőipari balesetben? Segítünk érvényesíteni a baleseti kárigényét!

Baleset nem csupán az utcán érhet valakit vagy utazás közben, de akár a munkahelyén is rosszul járhat az ember. A munkahelyi balesetek nagy többsége természetesen nem az irodában, hanem a fizikai munkát végzők körében következik be, például az építőipar területén.

Egy olyan környezetben, mint amilyen az építkezés, számos szabályt és előírást kell betartani, a munkavédelemre vonatkozó követelmények összességét nap, mint nap és pontról-pontra szem előtt tartani. Amikor egy építőipari baleset mégis bekövetkezik, akkor az áldozat nagy eséllyel számíthat baleseti kártérítésre.

A munkáltatónak kötelessége az építőipari balesetet jelenteni, nyilvántartásba venni, kivizsgáltatni és az ebből keletkező károkat megtéríteni. Ezzel még nincs elintézve minden, hiszen az is fontos, hogy egy építőipari baleset ne ismétlődhessen meg, ne essenek áldozatául a hiányos munkavédelmi körülményeknek más kollégák sem. Tehát az építőipari balesethez vezető okokat, körülményeket meg kell szüntetni, a veszélyforrásokat kiiktatni.

Amennyiben a munkáltató hibázott, úgy az áldozat baleseti kártérítésre pályázhat, aminek a maximális összegét egy felkészült és tapasztalt baleseti ügyvéd segítségével el is tudja nyerni. A baleseti ügyvéd feladata, hogy képviselje az ügyfele érdekeit, benyújtsa a baleseti kárigényt és egy arányos összeget nyerjen baleseti kártérítésként a károsult számára. A követelt összeg lehet vagyoni vagy nem vagyoni kár alapján elbírált összeg.

Ne hagyja veszni azt a pénzt, ami automatikusan jár Önnek! Amennyiben kimondták, hogy az építőipari balesetben nem az Öné a felelősség, érvényesítse a kárigényét a segítségünkkel! Jó hír, hogy általában a munkavállalók nyerik az ilyen eljárásokat! Egyéb, komplikáltabb esetekben is forduljon hozzánk bizalommal építőipari baleset kapcsán! Ez nem csupán az Ön érdeke, de a többi kollégáé is! Kárrendezési cégünket a megadott elérhetőségeink valamelyikén tudja elérni bővebb tájékoztatásért, egyeztessen időpontot egy személyes találkozóra kollégánkkal!

További cikkek  Személyi sérülés történt? Követeljen kártérítést!