baleseti kártérítés

Baleset a metrón és a kártérítési lehetőségek

A metró a fővárosi tömegközlekedés alappillére, a BKK adatai szerint csak a M3-as metró vonalán 400 000 felszállóval lehet számolni egy átlagos munkanapon. Ám ahol ennyi ember közlekedik, ott sajnos előfordulhatnak balesetek is. Az alábbiakban azt fogjuk megnézni, mit kell tudni ezekről.

Bár a metrók több 10 méterrel a föld alatt közlekednek, a jogszabályok oldaláról nézve az átlagos közlekedési balesetek kategóriájába tartoznak, vagyis ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint a buszon vagy épp vonaton elszenvedett balesetekre. Ez tehát azt jelenti, hogy a metróbalesetben sérült vagy kárt szenvedett személyek kártérítésre jogosultak.

Mi járhat Önnek, ha megsérült a metrón?

Ha megsérült valamelyik vonalon, jogosult a kórházi és orvosi ellátás, a rehabilitáció, valamint a kiesett munkajövedelem kompenzációjára. A vagyoni kártérítés mértéke elsősorban a sérülés súlyosságától, a gyógyulási időtől és a kiesett jövedelem mértékétől függ. Bizonyos esetekben érzelmi sérelemért is járhat kártérítés, ha a baleset súlyos traumát okozott.

Egyedül kihívás baleseti kártérítést intézni

A metróbalesettel járó kártérítés igénylése összetett jogi eljárás, melyhez komoly szakértelem szükséges. Itt jönnek képbe a kárrendezési irodák, melynek szakértői segítenek a szükséges dokumentumok beszerzésében, a kárigény megfogalmazásában, a BKK-val való tárgyalásban, és ha szükséges, akár peres eljárást is indítanak az Ön érdekében. Hova forduljon?

Kárrendezési irodánk segít eligazodni a jogi útvesztőben, hogy a lehető legmagasabb kártérítési összeget kapja, méghozzá a lehető legrövidebb időn belül. Kártérítési ügyvédekkel és igazságügyi szakértőkkel dolgozunk együtt azért, hogy az ügye eredményesen záruljon, és a sikerdíjas rendszernek köszönhetően csak akkor terheli költség, ha célt érünk.

Amennyiben metróbaleset áldozata lett, fontos, hogy ne szenvedjen csendben, és semmiképpen se mondjon le az Önt megillető, jogos kártérítésről. Ezen felül jó, ha tudja, hogy kártérítés akkor is jár, ha a metróhoz vezető lépcsőn vagy a mozgólépcsőn szenved sérülést. Velünk könnyebben megy az ügyintézés, keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk!

További cikkek  A labdarúgókluboknak meg kell téríteniük a sérült focisták kárát