baleseti kártérítés

Baleseti kártérítés – miért nem szabad lemondani róla?

A baleseti kártérítés nem teszi meg nem történtté az eseményeket, de kárpótolja az áldozatot az őt ért anyagi károkért, ezért nem szabad lemondani róla. 

Sokan nincsenek vele tisztában, hogyha vétlenül baleset éri őket, akkor kártérítést igényelhetnek. Sajnos gyakori, hogy csak legyintenek rá, hogy a baleseti kártérítés úgysem fordítja vissza az időt, nem teszi meg nem történtté az esetet. Ez tény, azonban fontos, hogy az anyagi károkat is minimalizáljuk.

baleseti kártérítés lényege, hogy az áldozat anyagi értelemben ugyanolyan helyzetben legyen, mint a baleset előtt volt, vagyis, hogy ne érje pénzbeli veszteség. Ez vonatkozhat nem csak a tárgyi károk megfizetésére, hanem például a kieső jövedelem vagy az orvosi kezelések költségeinek megtérítésére is. A sérülések sajnos ugyanúgy fájnak, viszont a gyógyuláshoz anyagi forrás szükséges, amit a baleseti kártérítés fedez.

Amennyiben megbízható és tapasztalt közlekedési baleseti ügyvédet keres, ne menjen tovább! Forduljon hozzánk bizalommal a baleseti kártérítéssel kapcsolatban, cégünk készséggel áll rendelkezésére! 

További cikkek  Motorbaleset kártérítésnél milyen összegre számíthat?