Fontosabb tudnivalók a munkahelyi balesetekről

Fontosabb tudnivalók a munkahelyi balesetekről

Rengeteg munkakör tartogat élet-, vagy balesetveszélyes helyzeteket, aminek megakadályozásáról a munkáltatónak kell gondoskodnia. Sajnos azonban hiába történnek lépések a megelőzés felé, előfordulhatnak olyan szerencsétlen helyzetek, amikor a munkavállaló nem tudja kivédeni a balesetet, ezért érdemes minden váratlan helyzetre felkészülni és tájékozódni a fontosabb információkról, amik a munkahelyi balesetekkel kapcsolatosak!

Sok munkavállaló összekever bizonyos szituációkat, emiatt azonnal munkahelyi balesetként értelmezi azokat, ami nem túl előnyös, hiszen a félreértések további konfliktusokat szülhetnek az érintett alkalmazott és a munkáltató között. Fontos tudni, hogy nem tekinthető munkahelyi balesetnek például a munkahelyre és haza történő utazás, kivéve, ha a baleset a munkáltató saját, vagy bérelt gépjárművével történik!

A legfontosabb, hogy mielőtt bármit is kijelentene, tájékozódjon bizonyos fogalmak jogi hátteréről, így a későbbiekben törvényesen tud eljárni! Forduljon hozzánk bizalommal munkahelyi balesettel kapcsolatban!

További cikkek  Személyi sérülés történt? Követeljen kártérítést!