munkahelyi baleseti kártérítés

Munkahelyi baleset kártérítése: miért fontos a balesetvédelmi oktatás?

munkahelyi baleseti kártérítés kérdésére bonyolult a válasz; az alábbiakban igyekszünk mindent megvizsgálni, ami fontos az ilyen ügyekben.

Még mielőtt mélyebben belemerülnénk a munkahelyi baleseti kártérítés lényegébe, fontos tisztázni, hogy az üzemi- és a munkabaleset nem ugyanaz: a munkabaleset a munkavédelem körében szabályozza a munkával kapcsolatos baleseteket, sérüléseket, az üzemi baleset pedig annak meghatározására szolgál, hogy milyen munkához kapcsolódó balesetek esetén jogosult valaki baleseti ellátásra.

Ha munkahelyi baleset történik, akkor a munkavállaló kártérítési igényt nyújthat be, aminek jogosságát, illetve a jogos munkahelyi baleseti kártérítés mértékét a bíróság állapítja meg. A baleseteket mindig be kell jelenteni, és jegyzőkönyvben is rögzíteni kell, de a legfontosabb kérdés az eset kimenetele, ha ugyanis az súlyos, vagy végzetes, akkor a munkahelyi baleseti kártérítés összege ezzel arányosan növekszik.

A munkáltató kötelessége a biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételek biztosítása, és ebbe beletartozik a balesetvédelmi oktatás megtartása is. Talán nem szükséges részletezni, hogy miért, de megtesszük: a balesetvédelmi oktatáson a munkavállaló megkapja azokat az információkat, amelyek alapján elkerülheti a baleseteket, illetve a balesetveszélyes helyzeteket is. Ha a balesetvédelmi oktatás elmarad, és a munkavállaló egy olyan körülmény miatt szenved súlyos, vagy végzetes balesetet, ami annak megtartásával és figyelembevételével elkerülhető lett volna, a munkáltató felelősségre vonható, a munkavállalónak pedig automatikusan jár a munkahelyi baleseti kártérítés, bár sajnos sok esetben ezt csak peres úton érheti el.

A munkahelyi balesetekkel kapcsolatban érdemes tapasztalt, a területet jól ismerő szakembertől tanácsot kérni, hogy gördülékeny lehessen az ügyintézés. Ha Önnek is tanácsra lenne szüksége a munkahelyi baleseti kártérítése ügyében, illetve, ha szeretne bennünket megbízni a jogi képviselettel, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

További cikkek  Üzemi baleset vagy munkahelyi baleset?