Március 14-i balesetek kárrendezése

Március 14-én történt M1 és M7-es autópályán történt tömeges baleset kárrendezésének felgyorsítása végett a biztosító társaságok egyéges döntése alapján a saját kötelező biztosítójuknál is jelentkezhetnek kárfelvételre. Ebben az esetben a károsult saját biztosítója méri fel az elszevedett kárt, azonban továbbiakban is lehetőség van a károkozó biztosítójánál kérni a kárfelvételt. A casco biztosítási károkokat azonban minden esetben a casco biztosítást nyújtó biztosítónak kell bejelenteni.

Az elmúlt napok szélsőséges időjárási körülményei között nem lehetséges a szokosáosan alkalmazott kárrendezési eljárás ügyvitele, mivel nem történhetett meg a káresemény helyszíni vizsgálata, nyomrögzítése, ezért a felelősségi jogalap tisztázása nehezebb is. A biztosító társaságok ezért egy külön csoportot állítottak fel, akik szakemberek segítségével próbálják meg majd a károk jogalapját tisztázni, illetve a kártérítések kiutalását meggyorsítani.

Amennyiben személyi sérüléssel járó balesetet szenvedett, akkor érdemes a kártérítés benyújtása előtt biztosítási szakjogászainktól díjmentes szakmai konzultációt kérnie a várható kártérítés nagyságáról, valamint a kártérítési eljárás módjáról.

További cikkek  Baleseti kártérítés teljes körű ügyintézése – díjmentes szakmai tanácsadás