Tudjon meg többet a közlekedési balesetek kártérítéséről!

Tudjon meg többet a közlekedési balesetek kártérítéséről!

A közlekedési balesetek azon helyzetek összességét jelentik, amelyekben mozgó gépjármű, vagy állat által vontatott jármű okoz szerencsétlenséget. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy csak akkor lehet balesetről beszélni ténylegesen, hogyha a szerencsétlenség a jármű mozgása miatt következik be, vagyis a mozgás és a baleset között ok-okozati összefüggés van. A közlekedési balesetekre jellemző, hogy sokféle típusuk létezik, amiket gyakorta is lehet hallani a híradásokban, például a gondatlan, illetve szándékos balesetekről. Sajnos ezekben a helyzetekben előfordulhat, hogy személyi sérülés is történik, viszont ebben az esetben az elszenvedő élhet a közlekedési baleset kártérítésének lehetőségével.

A közlekedési baleset kártérítése azoknak is jár, akik csak 8 napon túl gyógyuló, egyszerűbb sérüléseket szereztek a balesetben. A maradandó fogyatékosságot, vagy súlyos egészségromlást okozó balesetet elszenvedő sérültek viszont akár havonta járó járadékot is kaphatnak közlekedési baleset kártérítésének címén. A halálos szerencsétlenségkor a kártérítésen túl a biztosító köteles megfizetni a temetéssel összefüggő költségeket is!

Ha bekövetkezik a szerencsétlenség, első lépésként nagyon fontos, hogy a baleset minden körülménye minél pontosabban lejegyzésre kerüljön, ugyanis a későbbiekben csak így lehet bárki jogosult a közlekedési baleset kártérítésének igényléséhez. Ne feledkezzen meg arról, hogyha Ön a vétlen szereplője az eseményeknek, mindent tegyen meg a későbbi kártérítési igény szilárd alátámasztásáért! A kárigény benyújtásakor a legtöbb bonyodalmat a cserbenhagyásos balesetek okozzák. Nagyon sokan ilyenkor értelemszerűen rendkívüli sokkhatás alatt vannak, viszont kell annyi lélekjelenlétnek lennie, hogy az ember képes legyen megjegyezni az okozó rendszámát, autó típusát, ugyanis, ha ez nem történik meg, jelentős összegtől is eleshet, ami járna a baleset elszenvedőjének.

Ha további információkat szeretne megtudni a közúti balesetek kártérítéséről, vagy ezzel kapcsolatban kérne jogi segítséget, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

További cikkek  Segítünk a halálos baleset kártérítés igénylésében