Százmillió forintos kártérítési per indulhat a halálos balesetet okozó szlovák nő ellen

Az augusztusban az M3-as autópályán négy halálos áldozattal járó balesetet okozó szlovák nő pénzt ajánlott fel az elhunytak hozzátartozóinak, ám azok nem fogadták el az ajánlatot, és úgy döntöttek, inkább kártérítési pert indítanak. Ha megnyerik a pert, akár százmillió forintos kártérítést is kaphatnak.

A harmincöt éves, szlovák állampolgárságú nő 2012. augusztus 21-én, kedd hajnalban okozott halálos balesetet az M3-as 44-es kilométerénél. A nő ittas állapotban vezetett, majd elaludt a volán mögött, ezért szlovák rendszámú BMW-je hátulról nekiütközött az előtte haladó, szabályosan közlekedő Fiatnak. Az autóban egy középkorú testvérpár, illetve a hölgyek férje ült. A Fiat nekicsapódott a szalagkorlátnak, kigyulladt, három utas bennégett. A negyedik, egy 54 éves hölgy ki tudott mászni, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, testének 80-90 százaléka megégett. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, de nem tudták megmenteni, két nap múlva ő is elhunyt.

A balesetet okozó nő, Eva Varholíková-Rezešová az ismert kassai vállalkozó, Július Rezeš testvére, Alexander Rezeš korábbi szlovák közlekedési miniszter lánya. A 2002-ben elhunyt Rezeš életében Szlovákia második leggazdagabb embere volt, a család ma is milliárdos vagyonnal rendelkezik. A balesetet okozó nő édesanyja, Eva Rezesová részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, bocsánatukat kérte, és azt mondta, lánya kész vállalni a felelősséget a tragédiáért. Megpróbált ügyvédjén keresztül egyezkedni az áldozatok családjával, de a hozzátartozók nem fogadták el az ajánlatot, így akár százmillió forintos kártérítési per is indulhat.

További cikkek  A baleseti kártérítés menetéről bővebben