közlekedési baleset

Baleseti kártérítés kiskorú gyerekeket ért közlekedési baleset kapcsán

Sajnos nagyon sok közlekedési baleset történik az utakon, és gyakori, hogy a vétlenek szenvedik el a legsúlyosabb sérüléseket. Itt azonban gondolni kell nem csak a vétlen sofőrre és utasaira, hanem annak a sofőrnek az utasaira is, aki a balesetben vétkes. Ők ugyanúgy ártatlanok, ráadásul sajnos akár kiskorú gyerekek is lehetnek. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy nekik is jár baleseti kártérítés, melynek igényléséhez érdemes szakember segítségét kérni.

Sajnos sokan gondolják úgy, hogy a vétkes autóban ülő utasoknak járó baleseti kártérítést a sofőrnek kell megfizetnie, hiszen ő okozta a balesetet. Emiatt inkább nem is tartanak igényt a kártérítésre, mert nem szeretnék ezzel még jobban megnehezíteni az illető életét. Ez azonban tévedés! Az utasok baleseti kártérítését a károkozó gépjármű üzemben tartójának biztosítójának kell megfizetnie, vagyis nem a sofőrnek. Ez természetesen vonatkozik arra az esetre is, ha a károsult egy kiskorú gyermek. A biztosító a közlekedési baleset következtében dologi károk esetén káreseményenként 500 millió Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként legfeljebb 1500 millió Ft összeghatárig köteles a szerződés alapján helytállni, függetlenül a károsultak számától. Ezek az összegek magukban foglalják a káresemény kapcsán bármilyen jogcímen érvényesített követeléseket, az igényérvényesítés költségeit, valamint a kamatokat is. 

baleseti kártérítés igénylése összetett folyamat, ezért érdemes hozzá egy ilyen ügyekben tapasztalt ügyvédi iroda segítségét kérni. A kártérítés összegének meghatározása rengeteg dologtól függ, ám munkatársaink pontosan tisztában vannak vele, hogy mekkora a reális követelés a kiskorú gyerekeket ért közlekedési baleset kapcsán. Teljes körű szolgáltatást nyújtunk, segítünk a tanácsadástól, az igénylésen át a teljes ügy folyamán, méghozzá sikerdíjas rendszerben.

Ha kérdése van vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásinkat, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésére! 

További cikkek  Biztosítási szakjogász helyett kárrendezési iroda!